Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató

Mivel biztosan hallottál már arról, hogy GDPR, így tudod, hogy nekem is, mint mindenkinek tájékoztatnom kell téged, hogy hogyan kezelem a személyes adatokat.

Erre engem az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. számú Rendelete, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény kötelez.

Az Adatvédelmi tájékoztató a https://nemcsakszoveg.hu címen található weboldallal, a https://nemcsakcsakszoveg.hu/redmine címen található projekt- és hibakezelő rendszerrel és az ezen weblapokkal kapcsolatban nyújtott szolgáltatásokra terjed ki.

Az Adatvédelmi tájékoztató 2020. szeptember 1-től visszavonásig hatályos.

1. Az adatkezelő adatai

Név: Selmeczi-Molnár Ágnes egyéni vállalkozó (továbbiakban: Adatkezelő)
Adószám: 56497229-1-43
Nyilvántartási szám: 55147282
Székhely: 1188 Budapest, Gyöngyvirágos utca 13/A.
Weboldal: https://nemcsakszoveg.hu
Email: info@nemcsakszoveg.hu
Telefon: +36 20 288 2054

2. Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége

Adatkezelő nem köteles a hatályos jogszabályok alapján adatvédelmi tisztviselő (DPO) kinevezésére, tehát adatkezeléssel kapcsolatban is az info@nemcsakszoveg.hu elérhetőségén lehet elérni.

3. Hogyan és milyen személyes adat kerülhet el hozzám?

3.1. KAPCSOLATFELVÉTEL A WEBLAPON MEGADOTT TELEFONSZÁMON

Kérdéseiddel megkereshetsz a weblapon közzétett telefonszámon. Amikor hívsz, és nincs letiltva a telefonodon a hívószám kijelzés, látni fogom a telefonszámodat. Ez önmagában még nem személyes adat, csak ha be is mutatkozol hozzá. Telefonbeszélgetésünk kapcsán egyéb személyes adatot is közölhetsz velem. Ha csak csevegünk, mert mégsem engem választasz, akkor törlöm a telefonszámod a híváslistámból. Ha viszont úgy néz ki, hogy lesz köztünk üzleti kapcsolat, akkor felírom a telefonszámod, a neved is, sőt az email címed is, biztonságos helyre, ahol csak én férek hozzá. Fontos, hogy tudd, hogy ha felhívsz, a személyes adataid megadása önkéntes hozzájáruláson alapszik. A megadott adataidat rajtam kívül senki nem ismeri meg, harmadik félnek nem adom át, azokat csak kapcsolatfelvételre fogom használni.

Ha meggondoltad magad, vagy csak véletlenül hívtál, lehetőséged van visszavonni a hozzájárulásodat, kérésedre az adataidat egy napon belül törlöm. Ha ilyen igényed van, kérlek írásban – tehát ne telefonon! – jelezd az info@nemcsakszoveg.hu email címen.

Ha a későbbiekben nem jön létre köztünk üzleti kapcsolat, személyes adataidat legkésőbb 30 nap múlva törölni fogom.

Amennyiben a megküldött ajánlatomat elfogadod, a személyes adataidat a kért szolgáltatások igénybevételéhez, szerződéskötéshez, számlázáshoz, törvényi kötelezettség alapján, a jogszabályokban meghatározott ideig fogom kezelni azokat.

3.2. Nyilvános email címen történő kapcsolatfelvétel esetén

Ha a weblapon megadott nyilvános email címre írsz (info@nemcsakszoveg.hu), biztosan meg fogom kapni az email címedet és azt a nevet, amit a levelezőrendszeredben megadtál. Ezen kívül az emailben még leírhatsz egyéb személyes adatot is, például a telefonszámodat, vagy megjelenhet a fényképed is.

Fontos, hogy tudd, hogy ha a nyilvános email címemre írsz, a személyes adataid megadása önkéntes hozzájáruláson alapszik. A megadott adataidat rajtam kívül senki nem ismeri meg, harmadik félnek nem adom át, azokat csak kapcsolatfelvételre fogom használni.

Ha a későbbiekben nem jön létre köztünk üzleti kapcsolat, a leveledet legkésőbb 30 nap múlva törölni fogom, nem csak a törvényi kötelezettség miatt, hanem hogy rend legyen a postaládámban.

Ha meggondoltad magad, vagy csak véletlenül írtál, lehetőséged van visszavonni a hozzájárulásodat, kérésedre leveledet egy napon belül törlöm. Ha ilyen igényed van, kérlek, jelezd az info@nemcsakszoveg.hu email címen.

Amennyiben a megküldött ajánlatomat elfogadod, a személyes adataidat a kért szolgáltatások igénybevételéhez, szerződéskötéshez, számlázáshoz, törvényi kötelezettség alapján, a jogszabályokban meghatározott ideig fogom kezelni azokat.

3.3. Weblapon keresztüli – ajánlatkérő kapcsolati űrlap – kapcsolatfelvétel

Ha a https://nemcsakszoveg.hu oldalon a Kérj ajánlatot! gombra kattintasz, egy űrlapot fogsz látni. Az űrlap előzetes felmérést is szolgál, például hogy milyen jellegű szolgáltatásra kérsz ajánlatot.

Az űrlapon személyes adatként „kötelező” megadnod a neved, a telefonszámod és az email címed, illetve az Egyéb szükséges információk mezőbe egyéb személyes adatokat is írhatsz. Bár ezeknek a mezőknek a kitöltése – és a küldés előtt ennek az Adatvédelmi tájékoztatónak a megismerésének elismerése – kötelező, tudnod kell, hogy ezeknek a személyes adatoknak a megadása is a te önkéntes hozzájárulásodon alapul!

A weblap Ajánlatkérő kapcsolati űrlapon küldött adataid a lehető legbiztonságosabb csatornán érkeznek hozzám, a weboldalam https protokollt használ, a levelezés pedig biztonságos SMTP csatornán folyik.

A megadott adataidat rajtam kívül senki nem ismeri meg, harmadik félnek nem adom át, azokat csak kapcsolatfelvételre fogom használni.

Ha a későbbiekben nem jön létre köztünk üzleti kapcsolat, a leveledet legkésőbb 30 nap múlva törölni fogom, nem csak a törvényi kötelezettség miatt, hanem hogy rend legyen a postaládámban.

Ha meggondoltad magad, vagy csak véletlenül írtál, lehetőséged van visszavonni a hozzájárulásodat, kérésedre leveledet egy napon belül törlöm. Ha ilyen igényed van, kérlek, jelezd az info@nemcsakszoveg.hu email címen.

Amennyiben a megküldött ajánlatomat elfogadod, a személyes adataidat a kért szolgáltatások igénybevételéhez, szerződéskötéshez, számlázáshoz, törvényi kötelezettség alapján, a jogszabályokban meghatározott ideig fogom kezelni azokat.

3.4. Szerződéskötés

Ha elfogadod az ajánlatomat, szerződést fogunk kötni. Ha magánszemély vagy, akkor kicsit több személyes adatra lesz szükségem, mint az ajánlatkérésnél megadott név, email, telefonszám. Kelleni fog még a lakcímed, személyazonosító igazolványod száma, az adóazonosító számod, minden olyan személyes adat, ami szükséges, hogy a Szerződés jogilag szabályos legyen. Ne aggódj, törvényi kötelezettségem, hogy az adataidat biztonságosan, bizalmasan kezeljem, de az én érdekem is!

Ha cégként kötsz velem szerződést, akkor a cég adatai nem számítanak személyes adatnak, még a cégvezető neve sem, hisz ezt a Cégnyilvántartás is tartalmazza. Viszont ha kapcsolattartónak egy kollégádat jelölöd meg, akkor meg kell, hogy add a nevét, telefonszámát, email címét, ezek már a személyes adat kategóriájába kerülhetnek. Ilyenkor a te felelősséged, hogy a kollégád hozzájárulásával add meg a személyes adatokat. Amit persze a törvényi szabályozásnak megfelelően fogok kezelni.

Szerződéskötés esetén a személyes adatok kezelésének jogalapja a szerződéses jogviszony.

A Szerződéskötésből eredő személyes adatok kezelésének időtartamát nem én határozom meg, hanem különböző jogszabályok. A megőrzési idő a jogszabályik szerint egyfelől a szerződés teljesítésétől számított 5 év (elévülési idő), számviteli jogszabályok szempontjából pedig a tárgyév + 8 év.

3.5. Számlázás

A számlákat elektronikusan állítom ki, adatfeldolgozón keresztül. Így a számlázáshoz szükséges személyes adatokat (név, cím) továbbítani fogom a számlakészítő adatfeldolgozóhoz.

A számlakészítést törvényi kötelezettség alapján végzem.

A kiállított számlák tekintetében a megőrzési időt jogszabály írja elő, amely jelenleg hatályos jogszabályok alapján a megrendelés évének utolsó napjától számított 8 év.

3.6. Közösségi oldalak

A Nem Csak Szöveg! fent van a Facebookon és a LinkedInen is. Ha bármelyik közösségi média felületen Kedveled, vagy Követed az oldalaimat, az a te önkéntes hozzájárulásodon alapszik. Adatvédelem szempontjából pedig nem az én Adatkezelési irányelveim, hanem a közösségi médiáké az irányadóak. Ha kíváncsi vagy ezekre, akkor olvasd el, hogy hogyan kezelik ők a személyes adatokat:

Facebook adatkezelési szabályzata

LinkedIn adatkezelési szabályzata (sajnos csak angolul…)

4. Sütik

4.1. Mik azok a sütik?

A süti (cookie) egy kis fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor egy webhelyet látogatsz meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek.

4.2. Milyen sütiket használok?

Amikor először látogatod meg weboldalamat, megjelenik egy felugró ablak, amiben tájékoztatlak, hogy a weboldal sütiket használ.

A weboldal használatához szükség van ún. Funkcionális sütikre, amik nélkül a weboldal nem működik, ezért ezeket nem lehet kikapcsolni.

4.3. Közösségi média sütik

Figyelmeztetlek, hogy oldalamat összekötöttem közösségi oldalaimmal (át tudsz menni a Facebook, LinkedIn oldalakra). Ezek a közösségi oldalak szintén elhelyeznek a gépeden sütit, olyanokat is, amelyek személyes adatokat gyűjtenek rólad. Ezeket az adatokat nem ismerem meg, nem látom.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezel felhasználói fiókkal és be vagy jelentkezve az oldalukra.

4.4. Analitikai sütik

A weboldal egyes esetekben olyan adatokat is gyűjthet és kezelhet, amelyek önmagukban nem teszik lehetővé a felhasználó azonosítását, de bizonyos esetekben személyes adatoknak számíthatnak. Ilyen adat lehet például az IP címed, az általad használt webböngésző típusa, számítógép és operációs rendszered típusa, a nyelvi beállításaid, internetszolgáltatód, dátum/időadat, illetve azon weboldal vagy reklám domain neve, amelyről eljutottál a honlapra, vagy amelyre honlapon keresztül jutottál el. Ezek az adatok a felhasználó azonosítására alkalmatlan módon kerülnek tárolásra, ezért mindaddig, amíg kapcsolatuk a felhasználóval nem helyreállítható, nem minősülnek személyes adatoknak. Ezek az információk a https://nemcsakszoveg.hu honlap működtetéséhez szükségesek, de ezeket az adatokat nem én, hanem a tárhelyszolgáltatást nyújtó DotRoll Kft. gyűjti. Ezeket az adatokhoz hozzáférek, de semmilyen célra azokat nem használom fel.

5. Rajtam kívül ki ismerheti meg a személyes adatokat?

Mivel a weboldalam egy tárhelyszolgáltatónál van, kell valahol bankszámlát vezetnem, muszáj online számlázást alkalmaznom, és sajnos könyvelni meg nem tudok, ezekhez a feladatokhoz külső szolgáltatókat veszek igénybe, őket összefoglaló néven Adatfeldolgozóknak hívják. Ők azok:

1. Adatfeldolgozó neve: DotRoll Számítástechnikai Korlátolt Felelősségű Társaság
Adatfeldolgozó székhelye: 1148 Budapest, Fogarasi út 3-5.
Cégjegyzékszáma: 01-09-882068
Adószáma: 13962982-2-42
Az adatkezelés jogalapja: Érintett kifejezett hozzájárulása
A továbbított adatok köre: Érintett neve, e-mail címe, IP-címe
Az adattovábbítás célja: szerver hoszting szolgáltatás biztosítása
Az adatkezelés időtartama: az Érintett általi adattörlési kérelem beérkezéséig

2. Adatfeldolgozó neve: KBOSS.hu Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (https://szamlazz.hu)
Adatfeldolgozó székhelye: 1031 Budapest, Záhony utca 7.
Cégjegyzékszáma: 01-09-303201
Adószáma: 13421739-2-41
Az adatkezelés jogalapja: törvényi kötelezettség
A továbbított adatok köre: az érintett neve, számlázási neve, számlázási címe, e-mail címe
Az adattovábbítás célja: számla kiállításának biztosítása
Az adatkezelés időtartama: törvényi kötelezettség alapján a megrendelés évének utolsó napjától számított 8 év

3. Adatfeldolgozó neve: [Könyvelőcég neve]
Adatfeldolgozó székhelye:
Cégjegyzékszáma:
Adószáma:
Az adatkezelés jogalapja: törvényi kötelezettség
A továbbított adatok köre: az érintett neve, számlázási neve, számlázási címe
Az adattovábbítás célja: könyvelési és egyéb számviteli szolgáltatás
Az adatkezelés időtartama: törvényi kötelezettség alapján a megrendelés évének utolsó napjától számított 8 év

4. Adatfeldolgozó neve: CIB Bank Zrt.
Adatfeldolgozó székhelye: 1027 Budapest, Medve u. 4-14.
Cégjegyzékszáma: 01-10-041004
Adószáma: 10136915-4-44
Az általa végzett adatfeldolgozói tevékenység:
Az adatkezelés jogalapja: törvényi kötelezettség
A kezelt adatok köre: az érintett neve és bankszámla száma (Fontos: a felhasználó közvetlenül az Adatfeldolgozó számára adja meg az adatait, tehát nem az Adatkezelőtől származó adatokról van szó)
Az adatkezelés célja: átutalásos fizetés szolgáltatás biztosítása
Az adatkezelés időtartama: a törvényi kötelezettség alapján a megrendelés évének utolsó napjától számított 8 év

6. Adattovábbítás

Személyes adatokat – természetesen biztonságos csatornákon keresztül, védve az adatokat – kizárólag az előző pontban felsorolt Adatfeldolgozóknak és kizárólag a számukra feltétlenül szükséges mértékben továbbítok.

7. Jogaid a személyes adataid kezelésével kapcsolatban

7.1. Jogod van a személyes adataidról érdeklődni

Bármikor megkérdezheted tőlem, hogy kezelek-e veled kapcsolatban személyes adatot, mik azok az adtok pontosan, mire használom az adataidat, kinek adom át, meddig tárolom és ezekkel kapcsolatban milyen jogok illetnek meg téged. Nekem pedig kötelességem neked ezekre vonatkozóan választ adni. Ezek sajna szóban nem működnek, ha érdeklődni szeretnél, emailt kell küldened nekem az info@nemcsakszoveg.hu email címre.

7.2. Jogod van személyes adatait helyesbítését kérni

Előfordulhat, hogy valami miatt nem pontos az általam kezelt személyes adatod. Például mert véletlenül rosszul adtad meg, vagy én gépeltem el… De az is lehet, hogy közben megváltozott a neved, mert mondjuk férjhez mentél. Szóval bármi miatt helyesbíteni kell az adataidon, jelezd! Ez sem megy szóban, minimum egy emailt kell írnod, tudod az info@nemcsakszoveg.hu címre.

Ha valaki mást is érint az adataid helyesbítése, mert bármely okból (pl. számlázás, vagy egyéb törvényi kötelezettség) át kellett adnom, akkor neki is szólni fogok.

7.3. Jogod van kérni személyes adataid törlését

Ha már bármi okból nincs szükségem a személyes adataidra (például mert mégsem velem szerződsz), magamtól is megteszem, hogy törlöm az adataidat. De ezt te is bármikor kérheted, írásban (emailben), ha úgy érzed, hogy nincs jogalapom az adataid kezelésére. Ennek azért vannak korlátai, hiszen bizonyos esetekben törvényi kötelezettség, hogy a személyes adataidat meghatározott ideig tároljam (szerződések, számlák esetében például).

7.4. Korlátozhatod személyes adataid kezelését

Ha úgy gondolod, hogy személyes adataidat nem kezelem helyesen, kérheted a korlátozást, ameddig nem tisztázzuk a kérdést.

7.5. Hordozhatod az adataidat

Kérheted, hogy az automatizált módon történő adataidat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban átadjam neked, vagy elküldjem egy másik adatkezelőnek. Ezt csak akkor kérheted, ha adatkezelésem jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződés.

7.6. Tiltakozhatsz is adataid kezelése ellen

Jogod van tiltakozni az olyan adatkezeléssel szemben, amely az Adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek megvalósítása érdekében történik, ideértve különösen a marketing célú adatkezelést, így többek között a profilalkotást is, melyet én, mint Adatkezelő ezen az oldalon nem végzek, de a lehetőséget a tiltakozásra megadom, mint törvényi kötelezettség. 🙂

7.7. Panasszal is élhetsz

Mivel a személyes adataidat én kezelem, és kapcsolatunk során mindig a barátságos, jó viszonyra és korrektségre fogok törekedni, kérlek, ha úgy érzed, hogy problémád van, elsősorban velem próbáld meg elrendezni. A weblapon fent van a telefonszámom, az emailem – szerintem már megjegyezted – info@nemcsakszoveg.hu. Törekedni fogok arra, hogy a problémát hamar és megelégedésedre intézzük el.

Ha úgy gondolod, hogy ez mégsem elég, akkor kérdéssel, vagy panasszal ide fordulhatsz:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (www.naih.hu)
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C
Postacím: 1530 Budapest, Pf.5
Telefonszám: +3613911400
Fax: +3613911410

De jogod van személyes adataiddal kapcsolatban bírósághoz is fordulni, ez esetben polgári pert indíthatsz. A peres eljárást a lakóhelyed szerint illetékes bíróságnál tudod kezdeményezni, a bíróságok listáját itt találod. https://birosag.hu/torvenyszekek

8. Automatizált döntéshozatal

Nem végzek sem profilozást, sem automata döntéshozatalt.

9. Így védem az adatok biztonságát

Papíron nem tárolok semmit. Éljen a papírmentes iroda! Ha netalán mégis, az iratokat a telephelyemen, távfelügyeleti szolgáltatással ellátott riasztórendszerrel felszerelt, jól zárható irodában, száraz helyiségben, azon belül pedig külön zárható iratszekrénybe teszem el.

Saját számítástechnikai eszközeimen, számítógépemen, mobiltelefonom, mobil adathordozóimon nem tárolok személyes adatokat. Minden személyes adatot az 5. pontban felsorolt Adatfeldolgozók rendszereiben tárolok, azon belül is elsősorban a tárhelyszolgáltatómnál.

A tárhelyszolgáltatóhoz való bejelentkezéshez nagyon erős jelszót használok, emellett kétfaktoros bejelentkezést is. Weblapom biztonságáról a https/SSL tanúsítvány gondoskodik, illetve a tárhelyszolgáltató partnerem. Az meg alap, hogy minden eszközöm megfelelő, és rendszeresen frissített vírusvédelemmel rendelkezik.

Ha idáig eljutottál, és kíváncsi vagy a hosszú, részletes, mindenre kiterjedő, jogi szaknyelven írt Adatvédelmi szabályzatomra, akkor katt >> ide.

Ha kérdésed van, hívj!

Hétköznapokon 10-18 óráig vagyok elérhető.